Museum de Vier Quartieren

Peace Poster Contest voor scholen 

Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en de brugklassen in Best en Oirschot kunnen van 19 augustus tot 1 oktober 2019 meedoen aan de Peace Poster Contest van Museum de Vier Quartieren en Lions Best Oirschot. Doel is om ook de jeugd te betrekken bij de bevrijding en vrede. 

Het posterfestijn begint direct na de zomervakantie, dus vanaf 19 augustus 2019. De jongeren kunnen dan creatief, in kleur uiting geven aan het thema ‘Journey of Peace’. Ze mogen gebruikmaken van pen, krijt, potloden, markers, inkt, houtskool, verf, pastel. Viltstifttekeningen geven vaak goede resultaten. 

Gratis tekenvellen

De deelnemende scholen krijgen in augustus gratis het gewenste aantal blanco tekenvellen in het juiste formaat (60x50 cm). Bij dat pakket zit ook een duidelijke uitleg, bijvoorbeeld over het thema, de voorwaarden, het inleveren/ophalen en het vermelden van naam, school e.d. op de achterzijde. Verder heeft het museum heeft een eenvoudig lespakket beschikbaar en kunnen de klassen op bezoek komen voor een bezoek aan de tentoonstelling over de oorlogsjaren en de bevrijding. 

Doet jouw school niet mee?

Doet jouw school niet mee aan de Peace Poster Contest? Of woon je wel in Best of Oirschot, maar zit je hier niet op school? Haal dan vanaf 19 augustus gratis een tekenvel op bij Museum de Vier Quartieren en de bijbehorende spelregels. Je kunt je poster tot 1 oktober inleveren bij het museum.

 Tentoonstelling, jury en Vrijlandconcert

Alle posters worden in oktober tentoongesteld in Museum de Vier Quartieren. Een onafhankelijke deskundige jury zal in de week voor of na de herfstvakantie (12 t/m 20 oktober) de posters jureren. De uitreiking van de prijzen gebeurt op vrijdag 1 november tijdens het Vrijlandconcert op de Legerplaats Oirschot. Het Vrijlandconcert is een multimediaal bevrijdingsconcert voor de jeugd van 10 tot 14 jaar. De organisatie hiervan is in handen van de Lions Best Oirschot, in samenwerking met Defensie.